Paras kaveri keskiviikkoisin

Paras sisko maailmassa sai alkunsa pienestä ajatuksesta, joka ei yllättäen päässytkään unohtunutkaan. Alkuperäinen ehdotus oli ”mie kirjotan mitä leivon ja mitkä askartelut menee pieleen ja sie kirjotat mitä kaikkee hienoo teet ja mitkä ruokajutut menee plörinäks”. Pitkien ja rönsyilevien keskustelujen tuloksena syntyi blogi, jossa kerrotaan tehdyistä ja tekemättä jääneistä asioista. Onnistumisista ja mahdollisesti myös niistä kerroista, jolloin sujunutkaan ihan niin kuin siinä eräässä telkkariohjelmassa.

Paras sisko maailmassa on ennen kaikkea linkki kahden eri puolilla Suomea asuvan siskon välillä. Se on hyvä syy pitää yhteyttä, tehdä käsitöitä ja kehittää omaa osaamista. Blogi saa oman, tavallisen elämän tuntumaan pikkuisen jännemmältä ja voi antaa sen viimeisen sysäyksen tehdä jotain sen sijaan, että istuisi yksin kotona miettimässä elämän kurjuutta.

Paras sisko maailmassa on iloisuutta, kokeilemista, ehkä ylpeyttäkin siitä mitä itse tekee tai on.
Siskon seurassa saa olla juuri sellainen kuin on: oma ihana/kamala/hölmö itsensä.

Blogin nimi ei ole uusi eikä oma keksintö. Paras sisko maailmassa, paras kaveri keskiviikkoisin on elänyt tekstiviesteissämme joulukuusta 2007 asti, jolloin Maikki kävi Lappeenrannan kaupunginteatterissa katsomassa Rajalla-ryhmän Toivo, Tuulikki ja Tekla-tanssiteatteriesitystä. Teoksessa useaan otteeseen laulettu ”paras sisko maailmassa, paras kaveri keskiviikkoisin” jäi päähän soimaan. Hienosta esityksestä löytyy vain vähän tietoa Internetistä ja käsiohjelmakin näyttää hävinneen (vaikka muistan selvästi liimanneeni sen Johonkin Vihkoon). Tässä kuitenkin linkki Kaakkois-Suomen Uutisten lyhyeen videopätkään, jossa näytetään otteita esityksestä ja haastatellaan tekijöitä.

(Blogin taustakuva löytyi vahingossa, kiitoksia taiteilija Katherine Borup.)

HUOM! Kaikki blogissa esiintyvät kuvat ovat Ellin ja Maikin omaisuutta, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita. Kysythän ensin luvan, jos haluat käyttää kuviamme.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: