Joopa. Näin ei varmasti tapahdu Strömsössä, mutta Vanhan hautausmaan laidalla sitäkin useammin. Päivän tapahtumat menivät jotakuinkin näin:

Työt loppuivat jo puolilta päivin ja ajattelin, että tänään on hyvä kirjoittaa parvekkeen joulukuntoon saattamisesta. Nopeasti laitan pari arvosanaa ja hilpasen kotia ja kirjotan. Kahteen ensimmäiseen toimintoon meni noin 2 tuntia. Sitten vähän tsuumailin parveketta ja totesin kesäisen paperipillikranssin kaipaavan ”pientä ehostusta”.Siinä ehostusta tehdessäni unohtui, että on vuoden 4. pimein päivä. Ja niinpä se aurinko laski ja pimeys laskeutui, kun sudin vielä kalkkimaalia pilleihin. Hups.

Parveke jäi siis toiseen kertaan, mutta olkoon tämä teksti pieni sneak peak jo sinne päin.

Paperipillikranssi huhtikuussa 2018.

Paperipillit + auringon valo = varma haalistuminen. Näin kävi tämänkin kesän aikana, enkä vielä kukkien aikaan kiinnittänyt siihen kovinkaan paljon huomiota. Nyt se kuitenkin pisti silmään. Kuka haluaa katsella epämääräisen vaaleata kranssia epämääräisen vaalealla seinällä? Ei kiitos!

Paperipillikranssi joulukuussa 2018.

Ehostusmateriaaliksi valikoitui kalkkimaali, koska se kuivuu nopeasti ja uskon, ettei se rupea lohkeilemaan samalla tavalla kuin akryylimaali välillä tekee. Kävi tuuri, eikä mintunvihreä maalini ollut vielä kuivunut purkkiin, eli taas vältyttiin kauppareissulta.

Kranssi yhden kalkkimaalikerroksen jälkeen.

Maali toimi juuri niin hyvin kuin olin toivonutkin. Se kuivu nopeasti ja pinnasta tuli suht tasainen ja peittävä. Vain muutamia kohtia tarvitsi korjailla jälkikäteen. Aikaa maalamiseen vierähti reilu tunti, eli ei ihan suunnattomasti. Jotenkin lopputulos oli kuitenkin vähän mitään sanomaton, joten tuputtelin vielä sinne tänne helmiäismaalia kimmeltämään.

Enää odotellaan päivää, jolloin olisin valoisan aikaan kotona ja saisin kuvia parvekkeelta 🙂