Vaikka joulutunnelma tai tunnelmallinen joulu ei olekaan säästä kiinni (yleensä kuitenkin palelee ulkona kelistä riippumatta), niin silti valkoinen joulu on aina miun toivomuslistalla. En ole oppinut vielä lumentekotaikaa, joten turvauduin tänä vuonna kaavapaperiin.

Haaveilin 3D-hiutaleista, joissa paperisuikaleita liimataan toisiinsa eri tavoin. Kokeilin. Lopputulos muistutti enemmin hämähäkkiä, jolla puolet koivista sojottii kattoon, ja etsin itselleni sopivamman vaihtoehdon.

Tässä pikaohje Ellin 3D-tähtiin/hiutaleisiin:

Tarvitset sakset, paperia, nitojan ja liimaa tai teippiä. Sekä lankaa, jos aiot ripustaa tähdet.

Yhdestä A4-paperista saa 2 tähteä, kun sen halkaisee pituussuuntaan. Eli yhtä tähteä varten tarvitset noin 10 cm x 30 cm suikaleen haluamaasi paperia.
Vinkki vitonen: Kannattaa valita esim leivinpaperia, kaavapaperia tai muuta ohuempaa, ellet omista tosi teräviä saksia tai jonkinlaista leikkuria.

Taita liuska aluksi leveyssuunnassa 4 kertaa puoliksi, avaa ja taittele valmiita taitosviivoja myöten haitariksi. Niittaa haitari keskeltä yhteen.Leikkaa haitarin toiseen reunaan koristekuviot. Jäljennä malli irtoliuskalle ja piirrä se mallin avulla peilikuvana haitarin toiseen reunaan.Avaa taitoksia ja liimaa/ teippaa puoliskot kummaltakin reunalta yhteen.

Valmis!