Joulukalenterin aika on tähän mennessä selvästi ollut blogillemme uusien kokeilujen ja yritysten (ja erehdysten) aikaa. Luukussa 17 jatketaan samalla teemalla, nimittäin tänään koetaan jotain, mitä Paras Sisko Maailmassa ei ole koskan aikaisemmin lukijoilleen tuottanut: puhelinhaastattelu.

Luukkua nro 17 varten on puhelimitse haastateltu (omasta pyynnöstään) anonyyminä pysyttelevää mieshenkilöä aiheesta joulusiivouksen välttely.

Mitä ajattelet joulusiivouksesta? Luin lapusta että Maikki tulee auttamaan meitä. Siivous pitää tehdä joka vuosi, suursiivous kuuluu perinteeseen. Perinteisesti naiset tekee joulusiivouksen, se on niin pitkä perinne ettei miesten pidä siihen sotkeutua. Miehet tuovat kuusen ja laittavat sen jalkaan. (Toim. huom. Haastateltava nauroi koko ajan antaessaan vastausta.)

Paras tapa vältellä joulusiivousta? Nykyään en oikeen tiedä mitenkä sen voisi välttää. Jos tekee niiko T***o ja lähtee ennen joulua lomaretkelle. Sillä tavalla kaikki pystyy välttämään joulusiivouksen, myös naiset. (Toim. Huom. Haastateltava itse on aikaisemmin ilmoittanut pakenevansa yksin Pattayalle.)

Mitä tehdä sillä aikaa kun muut siivoaa? Asioiden hoitaminen. Niitä on aina paljon hoidettavana. (Toim. Huom. Taustalla haastateltavan vaimo pyrkii osallistumaan haastatteluun. Haastateltavan mielestä tämä ei ole ollenkaan hyvää käytöstä.)

Onko siulla jotain kuvatoivetta tähän haastattelun? Juu on, semmonen kuva missä huivipäiset naiset ja lettipäiset tytöt siivoaa. 1800-luvulta. Venäjältä. Venäjällä naiset aina hoiti työt ja ukot pelasiit korttia.

Onko viimeisiä sanoja? Nyt ko eletään tätä tasa-arvoa ni joulusiivous kuuluu kaikille. Aijon auttaa tytärtäni joulusiivouksessa mutta en niin paljoa, koska pitää tuijotella hyllyä minkä rakensin.

hannah_cullwick

Kuva lainattu täältä.

Mainokset