Heippa taas!
Mie en ole aikaisemin ajatellut olevani kovinkaan kova jouluihminen. Niin, kunnes tänä vuonna. Yllättäen huomasin hankkineeni itelleni joulukalentereita useammin kappalein jo monta viikkoa ennen joulukuuta ja etsiväni piparitaikinaa joka kaupan pakastealtaasta.

Blogijoulukalenteriakin lähettiin alun perin kasaamaan miun ehdotuksesta (???). Nyt kun viikon verran ollaan Ellin kanssa kalenterin parissa puuhailtu, en malttais enää millään odottaa että se joulu jo ihan oikeesti olis täällä!

Tänään esittelyssä muutamia joulutunnelman virittämisvinkkejä. Näistä vinkeistä voi ottaa kopin, jos esimerkiksi haluaa kokeilla josko sitä olis sittenkin jouluintoilija, tai ihan vaan jos intoilee valmiiksi muutenkin ja omaa liikaa vapaa-aikaa.

Joulukalenteri
Helppo ja tärkeä! Semmosen voi ostaa valmiina tai tehdä itse, alkaa pitää omaa tai seurata netin/telkkarin välityksellä muiden joulukalentereita. Joulukalenteri on paremman puutteessa myös ihan käypä syy nousta aamulla ylös sängystä.

img_0789

Tähän kollaasiin on koottu miun tän joulun lempparikalentereita. Raaputuskalenteri, partiokalenteri, Paras Sisko Maailmassa-kalenteri ja Essencen kosmetiikkakalenteri.

Kuusen hankinta
Monilla kuusen hankkiminen, sisälle tuominen ja koristeleminen kuuluu vasta jouluaaton traditioihin. Mie sen sijaan hankin oman kuuseni maanantaina Prismasta, se maksoi 9,90€ ja mukana tuli valmiiksi asennetut valot. Olen erittäin tyytyväinen.

kuusi1

Joulupiparit
Mielellään pelkkänä taikinana tai sitten itse tehtynä.
Vinkki pakastejoulupiparitaikinan sulattamiseen suupaloiksi (ellet sitten syö koko levyä kerralla): murra taikinalevystä sopiva klöntti (joku 5cm x 5cm?) ja laita se lautasella mikroon noin 10 sekunniksi täydellä teholla. Kun otat herkkusi pois mikrosta, se on (ainakin miulla) puoliksi jäinen ja puoliksi lämmintä mössöä. Sitten vaan mössöttelet sitä hetken sormilla niin, että koko klöntti on kauttaaltaan juuri sopivan lämpöinen ja tuntuinen. Ah ihanaa ja helppoa.

piparit

Talven ensimmäinen piparitaikinalevy on huvennut lähes olemattomiin, enkä mie oo vielä edes ehtinyt leipomaan!

Joulukynnet
Meillän on blogikalenterissa myöhemmin luvassa kokonainen luukku omistettuna jouluteemaisille ehostautumisvinkeille, mutta mie otin jo varaslähdön kun en malttanut olla kokeilematta kosmetiikkakalenterista saamaani uutta kynsilakkaa. Tiptap!

joulukynnet

Kynsissa alla Essencen sävy 14 do you speak love? ja päällä jewelry top coat 33 where is my crown? Nimettömän lakkaaminen näköjään tuotti haasteita.

Joululahjalista
Tällä tarkoitamme nyt listaa niistä asioista, joita itse toivot itsellesi. Ostoslistat on sitten asia ihan erikseen. Toivomuslista voi olla pitkä tai lyhyt, kirjallinen tai suullinen tai (kuten monesti nuoremmilla hekilöillä) jopa kuvallinen. Näitä on kiva miettiä, vaikka ei koskaan jaksaisikaan omaa listaa kenenkään kanssa. Röyhkeimmät tyypit tietysti laittaa listansa näkyvälle paikalle omaan oveensa (ei huono valinta sekään!).

lahjalista

Oikeesti en toivo marsipaania. Enkä hirveitä määriä marmelaatiakaan. Kaikki muu pitää paikkansa!

Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä
Mikään, siis yhtään mikään, ei tuo yhtä hyvää joulumieltä kuin tämä kirja nimenomaan kuuntelukasettina kuunneltuna. Jos ikinä näet tätä kasettiversiona (ymmärtääkseni uutta cd-äänikirjaa tästä ei ole tehty) jossain myynnissä, osta se itsellesi. Tai vielä parempaa, lähetä se meille!

hhvt

Kuva täältä.