vihreetVälisukat, nuo helpot, nopeat ja antoisat käsityöt:

  • Niitä tehdään kun tarvitaan huilia ja rentoutumista virallisesti meneillään olevasta käsityöstä/-töistä.
  • Ne ovat työ, joka on helppo ottaa mukaan ja jonka tekemiseen ei tarvitse paljon materiaaleja tai välineitä.
  • Lopputulos miellyttää silmää sen verran, että sukkia kehtaa antaa muille. (Kukaan ei pysty kuluttamaan villasukkia aivan rajatonta määrää.)

Itse aloin neuloa välisukkia pari kesää sitten, kun sain työpaikalta läksiäislahjaksi matonkuteita ja sukkalankoja.  Hot Socksin 6-säikeinen meleerattu sukkalanka oikein hinkui päästä kerältä silmukoiksi ja upouudet bambupuikot halusivat myös päästä testikäyttöön!

lilat2Oma välisukkaohjeeni on Novitan sivuilta löytyneiden pitsisukkien ohje. Tosin kertaakaan en ole tehnyt aivan ohjeen mukaisia sukkia, mutta kuitenkin.. Kyseisten pitsisukkien ”kaava” on sen verran simppeli, että se jää helposti mieleen, eikä ohjetta tarvitse tavata koko ajan – aina ei edes sukkia aloittaessa. Kuitenkin ohjeessa on lisäyksineen ja kavennuksineen vaihtelua on sen verran, ettei neulomiseen kyllästy. Oman lisänsä tuovat koristelut ja yläreunaan virkattava pitsi. Toisin kuin ohjeessa neuvotaan, itse olen suosinut koristeluissa helmien sijaan lähinnä vain nauhoja ja nappeja. Toisaalta kirjava lanka sellaisenaankin on ihan kaunista ja sukat ilman ylimääräisiä härpäkkeitä ovat toki mukavamman tuntuiset kengissä.

napilliset

Olen jo vähän odotellut, milloin tästä aiheesta voisi kirjoittaa, kun tuo kesä vaan jatkuu ja jatkuu. Viime yönä oli kuitenkin jo satanut vettä,  mikä mielestäni on tähän aikaa vuodesta varma syksyn merkki. Vuodenaikaneulojatkin kaivanevat pian sukkapuikkoja esille.

Värikkäitä syyspäiviä ja hämyisiä iltoja kera käsitöiden ja kynttilöiden!

Mainokset