pussiTodettakoon heti alkuun, että meistä siskoista Maikki on ehdottomasti se, jolla on yrittäjyyteen tarvittavaa ammattitaitoa (sisältää matikkahommat), tahtoa ja energiaa. Itse olen enemmin sellainen projekti-ihminen. Tekemistä pitää olla, mutten ole kovin hyvä hahmottamaan, mitä kannattaa tehdä ja mihin hintaan/ kuinka paljon työtunteja kuluu.

Keväällä innostuin koneella applikoinnista. Luulin sen olevan tosi vaikeaa, mutta itse asiassa vaikuttaa siltä,  pussukoiden ompelun lisäksi applikointi on minun koneompelujuttuni. Yksinkertaisia kuvioita kivoissa väreissä – tykkään! Olin jo aikaisemmin päättänyt applikoida itselleni puuvillaisen pyykkipussin, mutta sähköpostiviestin myötä päätinkin tehdä niitä 50: ”Juurakon Huldassa voi myydä omia käsityötuotteita”. (Juurakon Hulda on Ilveksen kahvila ja Ilves on Hämeen Partiopiirin piirileiri, jonne on tulossa yli 4000 partiolaista.) Olen virallisesti leirillä yhden alaleirin rakentelumestari, mutta pakko myöntää, että tällä hetkellä enemmän jännittää, kuinka pyykkipussini käyvät kaupaksi kuin se, miten saan pysymään 2,5m x 2 m -kokoiset leiriportit pystyssä.

Kuviot liimakankaalla

Kuviot liimakankaalla

Aloitin pyykkipussiprojektin kesäkuun alkupuolella, mutta se eteni melko hitaasti, sillä sään salliessa (eli melkein joka päivä) olin mökillä maalaamassa. Päivien huvetessa muissa hommissa huomasin, että itse ompelun lisäksi myös kuvioiden ja kankaiden leikkelemiseen sain kulumaan aikaa ihan kiitettävästi. Kyllä kaikkia pussukoiden työvaiheita oli minusta kiva tehdä, mutta vuorokaudessa on tunteja vain tietty määrä ja valitettavasti käsiäkin yleensä vain 2/hlö. Onneksi Parhaat Iskä ja Äiti Maailmassa saapuivat apuun! Iskä leikkasi supersuoria pussipaloja kirvesmiehen ammattitaidolla ja äiti leikkeli vähän sinnepäin, eli tosi monta samaa kuviota samalla värillä (jostain syystä esim. kaikki violetit vaatekaappaleet ovat t-paitoja). Ajatus on tärkein ja arvostan heidän apuaan tosi paljon, sillä muuten en olisi saanut läheskään niin montaa pussia valmiiksi.

Applikointia odottelemassa

Applikointia odottelemassa

Hyvin mahtui 10 hellepäivän likapyykit!

Hyvin mahtui 10 hellepäivän likapyykit!

Sitten lähdin lomalle (tarkoitus on kirjoittaa siitä myöhemmin lisää, koska oli ihan mahtireissu). Päätin olla ressaamatta liikaa ompelematta jääneistä pyykkipusseista. Ei se mitään, vaikka sain vain vähän yli puolet valmiiksi siitä määrästä, mitä olin suunnitellut. Siloin kuvioon astui kuitenkin Miun Paras Sisko Maailmassa eli Maikki. Ihana sisko ompeli loput pussit valmiiksi Tampereella, kun minä vain reissailin… Miten joku voikin noin ahkeroida! Toisaalta on kivaa, että ekat oikeat tuotteemme (joka pussissa on meidän nimi) ovat myös meidän molempien tekemiä – onhan Paras Sisko Maailmassa on meidän yhteinen juttu.

Torstain h-hetki lähestyy, mutta pyykkipussit ovatkin jo hintalappuja vaille valmiit. Enää ei tarvitse kuin raahata ne pyykkikorissa Evolle, missä ikinä se onkaan ja laittaa nätisti esille.

Valmiit pyykipussit

Valmiit pyykipussit

Tämä puolisko Siskoista aloittaa nyt rinkan pakkailun huomista varten ja toivottelee aurinkoisia kesäpäiviä!

P.S. Materiaaleista sen verran, että valkoiset pohjakankaat ovat vanhoja lakanoita. Värilliset taustakankaat sen sijaan ovat suurimmaksi osaksi kirpputorilöytöjä: vanhoja pöytäliinoja, verhoja, tyynyliinoja ja lakanoita. Suurimmat hankinnat projektia varten olivatkin liimakangas ja puuvillaiset kiristysnarut.

pino

Mainokset