Eilen oli luokkakaverini synttärit. Valkosuklaajuustokakkua, NamiNam!
Synttärisankari on myös minun naapurini, jonka kanssa on viime talven aikana tullut juotua useampi litra teetä, seurattua tv-sarjaa jos toistakin (pohjanoteeraus tähän mennessä on ollut Viidakon tähtöset II, paras sen sijaan Putoojat) ja siinä samalla on neulottu, kirjottu, juoruiltu ja tehty kaikkea muuta mitä ystävät tekevät (meidän tapauksessa: tuijottavat läppäreitään ja seikkailevat Pinterestissä omia polkujaan). Siispä Siltsu ansaitsi jotain vähän erikoisempaa lahjaksi. Päädyin askartelemaan rintakorun/haalarimerkin.

Talvinen teetarjoiluni sisälsi eri teemakujen lisäksi myös keksejä – yleensä Muumikeksejä, joista naapurini ei jostain kumman syystä tykkää yhtään?!?! Muumit muissa olomuodoissa ovat hänen mielestään kuitenkin ihan jees, joten halusin ne mukaan myös rintakoruun. Siispä pilkettä silmäkulmaan ja askartelemaan Muumikeksirintakorua!

IMGP4430

All you need is liimaa, keksejä ja sivellin (+ myöhemmin huopaa, lankaa ja kuumaliimaa).

Aloitin homman kyllästämällä muumeja erikeepperillä. Välillä sivelin pelkkää liimaa ja välillä lantrasin sitä hieman vedellä. Liima tarttui kekseihin melko hyvin ja kuivuikin niihin oletettua nopeammin. Yhteensä laitoin joka keksiin 3-4 kerrosta. Toivottavasti ne säilyvät nyt edes hetken…

IMGP4431

Liimamuumeja.

Ostin kirjontakurssia varten erivärisiä huopapaloja, joita halusin hyödyntää myös tässä projektissa. Leikkasin 3 eriväristä ja -kokoista palaa, mutta lopulliseen merkkiin käytin vain kahta. Ompelin ensin palat toisiinsa ja sen jälkeen kiinnitin hakaneulan työn taakse. Lopuksin liimasin liimakyllästetyt muumit ah-niin-ihanalla kuumaliimalla. Vähän ne kyllä pehmenivät kuumuudessa, mutta kummaltakaan ei katkennut onneksi kaula tai mikään muukaan ruuminosa.

IMGP4433

Lahjapaketin virkaa toimitti mainoksella päällystetty Strepsils-rasia.

Laitoin pakettiin mukaan vielä myös liimakyllästetyt varamuumit. Ihan vaan varmuuden vuoksi, jos keksikoristeiden sateenkestävyys ei ihan ole sitä kumisaappaiden luokkaa…