Minun on tehnyt jo monta päivää mieli herkkua. Ei mitään makeaa, vaan vähän suolaisempaa, nimittäin Tomaattisipulisalaattia. Meillä oli jotakin sen tapaista koulussa tällä viikolla, mutta salaattilautasten koko ei salli turhan suurta herkuttelua kerralla. Perjantaina, viikonlopun kunniaksi, ajattelin kuitenkin herkutella. Mainittakoon myös, että Insinööri-Ellin keitoskirja on edelleen jokseenkin pitkäksi venähtäneellä reseptimatkalla Keski-Euroopassa, joten ideani (ja taitoni) pikkuruoista, joita voi valmistaa ilman uunia, rajoittuvat tällä hetkellä lähinnä keittoihin, salaatteihin ja puuroihin.

pilkotutKeittiögeenin puutteesta johtuen kokkailuni onnistuvat melko vaihtelevasti enkä muutenkaan ole se terävin keittiöveitsi.Yleensä, kun laitamme ruokaa suuremmalla porukalla, kuulun jostain syystä pilkkomistiimiin. Siispä seuraava resepti on varsin yksinkertainen. Olen kuitenkin ylpeä saavutuksestani, sillä kerrankin selvisin jostakin uudesta ruoasta ilman ulkopuolista apua (=Maikki/Paras Äiti Maailmassa/Internet). Olkoonkin se sitten vain salaatti.

Ellin tomaattisipulisalaatti
iso annos 1 hlö:lle tai vähän pienempi 2:lle

Ainekset:

1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tavallinen sipuli
4 kevätsipulin vartta (vähempikin riittää)
+ salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
+ tuoretta basilikaa
+ balsamikokastiketta

* Raaka-aineita voi vaihdella oman maun (ja rahapussin paksuuden) mukaan.
ainekset

Valmistus:

  1. Pilko sipuli renkaiksi ja muut ainekset haluamallasi tavalla (ks. postauksen 1. kuva).
  2. Lado vuorotellen tomaattia ja sipuleita. Sinne tänne voi myös laittaa basilikaa ja juustokuutioita.
  3. Valele juustokuutioiden öljyä salaatille aina kun siltä tuntuu, esim. tomaatti- ja sipulikerrosten välissä.
  4. Laita päällimmäiseksi sipuleita. Koristele basilikan lehdillä ja balsamikokastikkeella.
  5. Laita salaatti jääkaappiin maustumaan. Nälkäisyydestä riippuen maustumisaika vaihtelee. Varmaan vähintään 1/2 tuntia tulisi kärvistellä.

* Tarjotaan ruoan tai leivän kanssa tai sellaisenaan esim. iltapalaksi.
salaatti

Blogikirjoituksen luonnosteltuani päätin käydä salaatin kimppuun.
Noin 45 minutin maustumisen jälkeen salaatin tuoksu oli lupaava ja makukin kokin suun mukainen. Ehkä olisin voinut vielä  malttaa hetken, niin olisin saanut sipulisemman makuista salaattia, mutta tykkäsin kovasti tästäkin versiosta.

NAM NAM!