Maikin mielestä voi toimia ulkomaankirjeenvaihtajana vain, jos on menossa sotatila, mutta minusta on ihan terveellistä vaihtaa välillä vähän tavanomaisempiakin kuulumisia. Tosin jos puheenaiheeksi valitaan salaatti ja siihen liittyvät kastikkeet, eiköhän silloin saada kriisi pystyyn jo parin puheenvuoron jälkeen… Tässä kuitenkin lyhyesti tähänastisia huomioita – ilman salaattia tai kastikkeita:

Pääkadun kukkia ja ”ihan tavallinen sisäänkäynti”

Ellin Raportti

Paikka: Itävalta, Ylä-Itävallan lääni (?), Frankenmarkt (pikkukaupunki noin 50km Salzburgista)

Aika: melkein koko elokuu, josta tähän mennessä kulunut vähän yli viikko

Pääkadun taloja

Sää/ilmasto: melko trooppinen.
Lämpöä on riittänyt melkein koko ajan 20 – 30 astetta, eli ihan kesälukemissa mennään! Iltaisin on aika useasti ukkonen – välillä on ihan kunnon räiskettä ja mäiskettä – mutta ei se mitään. Ikävä kyllä se ei kauheasti vähennä ilman hiostavuutta…
Koska poikaystäväni on rakastunut termiin ”Fresh Air”, tuuletus asunnossa on aikamoista (Ellin varustus sisällä kattaa yleensä villasukat, pitkähihaisen paidan sekä housut). Nyt olen jo oppinut vaihtamaan vähän kevyempiin vaatteisiin, kun menen ulos, missä on ihanan lämmintä.

Muut huomiot:

 • Tuntemattomatkin ihmiset moikkailevat, vaikka tällä kertaa olen ihan oikeassa pikkukaupungissa enkä missään kylässä keskellä peltoja. Siellä peltojen keskellä moikkailu on tosi tavallista.
 • Kaupat ovat kiinni juuri siihen parhaimpaan shoppailuaikaan, eli noin 12.00 – 14.00. Ainoan poikkeuksen tekevät suosikkilähikauppani Spar sekä kahvilat ja ravintolat.
 • Kieli on tosi vaikeaselkoista, joten päättelen ihmisten eleistä ja ilmeistä ja erityisesti siitä, mihin suuntaan he katsovat, että mikäköhän mahtaa tällä kertaa olla puheenaiheena.
  Esim. jos kaupan henkilökuntalainen katsoo lihatiskille päin ja sanoo jotain, niin osaan vastata ”Nein Danke” (= Ei Kiitos), koska oletan, että juttu liittyy jotenkin siihen, että olisinko tarvinnut sieltä tiskiltä jotain.
  Kiitos juuri olleiden Olympialaisten ymmärrän kuitenkin numerot ja kansallisuudet – tosin täällä ei oikei ole kuin itävaltalaisia ja saksalaisia!

Mein asunto ja pari muutakin

Naapureita


Tähänastisen oleskeluni kohokohtia:

 1. Ilotulitus.
  Heti sunnuntaina, kun viikko sitten tulin tänne näin hienon ilotulituksen Mondseellä. Täällä on tapana järjestää järvienympäryskaupungeissa kesäfestivaaleja, jotka huipentuvat aina ilotulitukseen. Olin kyllä vähän nolo turisti siellä, koska luulin joka ohjelmanumeron jälkeen, että nyt ne juhlallisuudet loppuvat. En nimittäin ymmärtänyt kuuluttajan puheesta sanaakaan. Pienen tulishown ja vuoren huipun valisemisen jälkeen tuli kuitenkin vuoroon oikein kunnon ilotulitus, joten se virallinen loppu ei sittenkään jäänyt kellekään epäselväksi.
 2. Ensimmäinen ostokseni lihatiskiltä.
  Vaikka etsin lähikauppani yli ja ympäri, en löytänyt mistään valmiita lihapaketteja, joten jouduin rohkaistumaan ja menemään ensimmäistä kertaa ikinä ostamaan jotain oikealta lihatiskiltä. (En ole koskaan tehnyt sitä vielä Suomessakaan, kun en ikinä tiedä, mitä siinä tiskillä pitää sanoa (millaista lihaa tarviaisin ja kuinka paljon), joten ostan aina niitä valmiita 300 – 400 gramman paketteja kanaa tai jauhelihaa…) Nyt kuitenkin skarppasin, sillä tiesin, että 400grammaa jauhelihaa on se minun juttuni. 400 Gram Hackfleisch. Kunhan myyjä oli ensin neuvotellut pomonsa kanssa, että mitä se Hackfleisch tarkoittaa ja sen jälkeen minun kanssa siitä, että 600g on hieman liikaa, sain ostokseni tiskiltä. En kyllä tiedä sainko sikaa vaiko nautaa vaiko molempia, mutta ihan hyvältä se jauhelihakastike kuitenkin maistui.

Nyt on aika ruveta laittautumaan Walterin firman uuden rakennuksen avajaisiin. Tervetulokyltissä on kyllä muutama kirjoitusvirhe (ainakin kiinaksi ja suomeksi), mutta ajatushan on tärkein.