Eilen oli ihan parasta! Oli nimittäin ensimmäinen päivä Kesää.
Aamulla näytti vielä aika epätoivoiselta, kun oli niin pilvistä, mutta puolen päivän aikaan oli pakko lähteä kesken aamupalan parvekkeelle tarkistamaan, että paistaako se aurinko oikeasti, vai näenkö vain harhoja. Ja kyllähän se paistoi!

Yksi kesän parhaimpia asioita on minun mielestäni kaikki ne päivät, kun ei palella. Ja eilen ei kyllä paleltanut. Tarkeni hyvin pelkissä shortseissa ja t-paidassa – siis muuallakin kuin vain meidän nykivässä autossa, jossa tuuletin puhaltaa lämmintä ilmaa kesälläkin ihan vain varmuuden vuoksi, ettei vaan tule liian kylmää kyytiä…

Auringonpaisteen myötä myös suunnitelmat sisäpäivästä muuttuivat suunnitelmiin mökkipäivästä. Uikkarit ja vaihtovaatteet reppuun ja nenä kohti mökkiä! Kenties koko päivän merkittävin hetki sattui jo menomatkalla, kun pysähdyimme suosikkikioskilleni, Taipalsaaren kirkonkylän pikkukopille, ostamaan tämän kesän Ensimmäiset Irtojäätelöt. Jäätelöhiirille tiedoksi saatettakoon, että kesän uutuusmaku, mansikka-valkosuklaa, oli erittäin herkullista!

Jäätelötankkauksen jälkeen jaksoikin hyvin haravoida ja siirtää kompostia,  joka ei suinkaan ollut maatunut mullaksi, vaan muuttunut juurakoksi. Kun ei ollut talikkoa tai hankoa, jäi kompostiurakka aika alkutekijöihin rautalapion kanssa, mutta Mummoa lainaten: ”Näkkööp ainakii, et on alotettu.”

Kuten arvata saattaa, kuului kunnon mökkipäivä päättää grillailun ohella saunomiseen ja uimiseen. Talviturkki tuli siis heitettyä, ja ellei meidän vauvakylpymittari näytä aivan puutaheinää, vesi oli jo +17 asteista! Näitä päiviä lisää ja kohta tarkenee polskia jo pitempäänkin.
Lopulta ajelimme takaisin kotiin (nykivällä autolla) kuin kolme pientä ja tyytyväistä poosasta.

 

P.s. I Voisin silitellä omaa päätäni koko ajan, kun olin jo unohtanut, kuinka pehmeiksi hiukset tulevat, kun ne pesee järvivedellä.

P.s. II On jokseenkin ärsyttävää, kun sormessa on kärpäsen kokoinen mustetäplä. Sitä koittaa aina huitoa ja hätistellä, ennen kuin tajuaa, että se onkin vain se täplä eikä oikea kärpänen….